Woninghypotheken Woerden

Maximale hypotheek berekenen

Berekenen wat uw maximale hypotheek is? Uiteraard is dat afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste is uw inkomen en het inkomen van uw eventuele partner. Verder is het belangrijk uw huidige financiële verplichtingen mee te nemen.

Deze rekenmodule geeft een inschatting van de maximale hypotheek en van de bijbehorende maandelijkse lasten. Ons advies is echter wel om altijd contact met ons op te nemen. In een persoonlijk gesprek geven we u dan een volledig beeld van uw mogelijkheden. Behoefte aan een persoonlijke afspraak? Neem direct contact op met onze adviseur.

Hieronder kun je berekenen hoeveel je maandlasten bedragen bij een hypotheek waarbij je maandelijks aflost (annuïtair of lineair). Ook kun je aangeven of (en zo ja hoeveel) eigen geld je wilt inleggen voor jouw hypotheek. Jouw maandlasten zie je als brutobedrag. Of en hoe lang je hypotheekrenteaftrek hebt, hangt af van jouw ‘hypotheekverleden’.

Check hieronder zelf hoeveel je kunt lenen en wat de maandlasten van je hypotheek zullen zijn. Vul onderstaande gegevens in, dan geven wij je online een indicatie van je maximale hypotheek.

Een overlijdensrisicoverzekering (orv) keert uit als je voor een bepaalde datum overlijdt. De uitkering stelt jouw partner of nabestaanden bijvoorbeeld in staat de hypotheek (deels) af te lossen en zo in de woning te kunnen blijven wonen.

Om een hypotheek te kunnen afsluiten, is vaak een overlijdensrisicoverzekering nodig. De eisen verschillen per geldverstrekker; het deel boven de 50% of 60% van de marktwaarde moet bijvoorbeeld afgedekt worden met een overlijdensrisicoverzekering of er wordt helemaal geen overlijdensrisicoverzekering geëist.

Je hebt je droomwoning gevonden! Nu nog kijken of je deze woning kunt kopen. Hieronder kun je dat berekenen. We kijken daarbij naar wat je maximaal kunt lenen voor de aanschaf van een woning op basis van jouw (jullie) inkomen. Ook als je geen vast dienstverband hebt (als flexwerker of zzp’er) kun je je maximale leenruimte bepalen. Zorg dan dat je je inkomensgegevens over de afgelopen drie jaar beschikbaar hebt.

Het rapport ‘hypotheek nu & straks’ geeft je inzicht in je financiële situatie nu en de gevolgen hiervan voor je aflossingsvrije hypotheek(deel) later. Daarmee heb je een prima uitgangspunt voor een waardvol adviesgesprek.

De risicoklasse is de verhouding tussen de schuldrest van de hypotheek en de waarde van de woning. Een voorbeeld hiervan is 100% marktwaarde; de hypotheekschuld en de waarde van de woning zijn dan gelijk aan elkaar. Op basis van deze waarde wordt de rente bepaald die je betaalt voor jouw hypotheek.

Als de woningwaarde stijgt of als je een deel van jouw hypotheek (maandelijks) hebt afgelost, kan het voorkomen dat jouw hypotheek in een te hoge risicoklasse cq. marktwaarde klasse blijft zitten. Hierdoor betaal je onterecht teveel aan rente, terwijl de maandlast eenvoudig te verlagen is. Je hebt bij het vervallen van een topopslag (lagere risicoklasse) recht op rentekorting. Veel geldverstrekkers passen de rentekorting niet automatisch toe. Je zult hiervoor dus zelf in actie moeten komen.

Bereken hieronder hoeveel je kunt besparen op de maandlasten van jouw hypotheek.

Voor de berekening heb je de (geschatte) actuele woningwaarde nodig en de actuele schuldrest van jouw hypotheek. Je kunt bij ons een gratis woningwaarderapport opvragen.

Door te huren ben je maandelijks een bedrag kwijt dat je niet meer terugziet. Bij een koopwoning ligt dat anders.

In het geval dat je huurt, heb je voordelen zoals meer flexibiliteit en geen onderhoudskosten aan de woning. Belangrijke voordelen van kopen zijn dat je jouw woning geheel kunt aanpassen aan jouw eigen wensen maar vooral dat je vermogen opbouwt door maandelijks af te lossen.

De hypotheekrente is nog steeds historisch laag. Betaal je een hogere hypotheekrente die nog een aantal jaren vaststaat? Misschien kun je ook van de huidige lage rente profiteren door jouw hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Pak jouw hypotheekgegevens erbij en doe dan de oversluit check. Je krijgt direct een inschatting of het voor jou, ondanks de kosten, voordelig kan zijn.

Het getoonde bedrag is de totale besparing die je kunt realiseren over de resterende rentevaste periode. Bij de getoonde besparing is rekening gehouden met eventuele boeterente én met (een gemiddeld bedrag aan) advies- en overige kosten (zoals notariskosten, taxatiekosten).

Deze berekeningen zijn slechts een indicatie. Maak een afspraak met ons als je een berekening wilt hebben die volledig op maat is voor jouw specifieke situatie.

Hieronder zie je een overzicht van de hypotheekrentes die de diverse geldverstrekkers hanteren voor de verschillende rentevaste periodes. Over het algemeen geldt: hoe langer de periode, des te hoger de rente.

Verder kennen hypotheken risicoklassen. Hiervoor kijkt de geldverstrekker naar de verhouding tussen het hypotheekbedrag dat je nodig hebt en de waarde van je woning: de LTV (afkorting voor het engelse loan-to-value ratio). Hoe lager het hypotheekbedrag vergeleken met de waarde van de woning, des te lager de risicoklasse. Bij een lage risicoklasse hoort een lagere rente.

Hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie (NHG) kennen over het algemeen geen risico-opslag. Daarvoor betaal je meestel direct de ‘basis-rente’.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: