Advies voor agrariërs

Huisman & Partners is specialist in de agrarische sector. Wij verzorgen de administratie voor een flink aantal boerenbedrijven, stellen voor hen de jaarrekening op en hun aangiften inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting. Maar ze komen ook bij ons met specifieke agro-vraagstukken zoals de aanvraag van de derogatievergunning of de gecombineerde opgave en het opstellen van het mestbeleid.

Agro-specialist
Geen enkel bedrijf is hetzelfde. Daarom bieden wij dienstverlening op maat aan. U kiest zelf wat u wilt dat wij voor u doen, en samen kijken we hoe we dit het beste kunnen vormgeven. Een aantal van onze specialisten komt zelf van de boerderij. Daarom weten we bij Huisman & Partners heel goed welke uitdagingen een agrarisch ondernemer heeft. Daarnaast houden we natuurlijk de actuele ontwikkelingen in de sector goed in de gaten, zodat wij u goed kunnen adviseren. Om het u gemakkelijk te maken, brengen we zes keer per jaar onze Agro nieuwsbrief uit. Zo blijft u op de hoogte van de belangrijkste actuele zaken.

Administratie en optimalisatie
Huisman & Partners helpt u graag met de administratie van uw onderneming. We richten ons samen met u op de toekomst zoals u die voor u ziet. Daarbij kijken we hoe we de cijfers zoals die in het verleden waren, kunnen optimaliseren. Natuurlijk zoeken we ook actief naar mogelijkheden om uw winst te verhogen terwijl u daar zo min mogelijk belasting over betaalt. We kijken samen waar nieuwe mogelijkheden liggen voor uw onderneming, en hoe we zoveel mogelijk geld binnen het bedrijf kunnen houden.

Financieel jaarrapport
Ook in onze jaarrekening komen specifieke bedrijfsgegevens naar voren, zoals het aantal hectaren land dat u in gebruik heeft, de gemiddelde veestand en de hoeveelheid afgeleverde melk. Voor de melkveehouderij kunnen wij u een mooi dashboard aanbieden waarmee u de prognose kunt vergelijken met de werkelijkheid.

Uw financieel jaarrapport is de basis voor onze agrarische dienstverlening op maat:

 • Kengetallen rapport
 • Bedrijfsvergelijkend rapport
 • Liquiditeitsbegroting per maand
 • Meerjarenbegroting

Met deze gegevens uit het verleden kunnen doelstellingen voor de toekomst worden bepaald. Waar liggen de verbeterpunten en hoe kunnen deze worden ingevuld? Wij helpen u graag om antwoord op deze vragen te krijgen en om uw doelen te bepalen en te bereiken.

Specifieke agro-diensten
Bij Huisman & Partners weten we wat agrarisch ondernemers nodig hebben. Een overzicht van onze agro-diensten:

 • In combinatie met de jaarrekening:
   • Kengetallenrapport
   • Bedrijfsvergelijkend rapport
   • Liquiditeitsbegroting per maand
   • Meerjarenbegroting
 • Aanvraag derogatievergunning
 • Gecombineerde Opgave
 • Opstellen bemestingsplan
 • Invullen kringloopwijzer
 • Subsidiemogelijkheden en -aanvragen

Fiscaal(-juridisch) advies
Naast de specifieke agro-diensten, kunt u vanzelfsprekend ook gebruik maken van de expertise van onze belastingadviseurs en fiscaal juristen.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van onze inhoudelijke experts.

Pakketten

Voor een bedrijf is de voorspelbaarheid van kosten altijd prettig. Daarom bieden wij onze diensten in een aantal pakketten aan.

Pakket 1

Een prima pakket voor de ondernemer die de administratie en fiscale aangiften gewoon goed geregeld wil hebben. Daarnaast is het prettig dat u altijd kunt bellen met uw eigen adviseur. Een aantal keer per jaar organiseren wij informatieve bijeenkomsten.

“Ik weet dat mijn administratie in goede handen is, en dat ik niet teveel belasting betaal. Dat geeft me rust. Doordat we mijn plannen bespreken, ben ik meer bewust van wat echt belangrijk is. Heel prettig dat ik bij twijfel altijd met mijn adviseur kan bellen.”

Informatie aanvragen
Pakket 2

De ondernemer die daarnaast ook graag up-to-date inzicht in de cijfers heeft, doelgericht werkt en een klankbord op prijs stelt.

“Door inzicht in de actuele cijfers kan ik veel beter inspelen op de ontwikkelingen. Door de gesprekken met mijn adviseur blijf ik scherp op waar ik mee bezig ben. Hierdoor krijg ik meer ruimte en inzicht om te ondernemen.”

Informatie aanvragen
Pakket 3

Een heel geschikt pakket voor u als u graag uw eigen plan trekt, uw eigen doelen en acties op wil volgen en verrast wil worden door uw eigen, kritisch meedenkende, sparringpartner.

“In mijn sparringpartner heb ik eindelijk de persoon gevonden om te kunnen sparren. Hij is ook ondernemend en in voor nieuwe dingen. Bovendien durft hij kritische vragen te stellen. Hierdoor komen sluimerende punten boven tafel. De tools die we gebruiken leiden tot meer inzicht en inspiratie. Ik word gestimuleerd om door te pakken en te vernieuwen. We krijgen zelfs grip op de cijfers van de toekomst!”

Informatie aanvragen