Jouw hypotheek via Huisman & Partners

Je eerste huis kopen en benieuwd wat je kunt lenen? Verhuizen? Verbouwen of verduurzamen? Of misschien je kinderen een schenking doen? Een tweede huis? Er zijn veel momenten te benoemen waarin iets speelt met betrekking tot een (nieuwe) eigen woning en de hypotheek.

Nu kun je ook voor al díe vragen bij Huisman & Partners terecht. We nemen je mee in het hele traject: van de eerste oriëntatie tot het moment dat je bij de notaris zit. Ons doel is jou/jullie in dit traject te ontzorgen en te voorzien van een hypotheek die helemaal bij je past.

Omdat wij werken met meer dan 30 hypotheekverstrekkers, hebben wij altijd een hypotheek die bij je past. Daarmee ben je altijd verzekerd van de beste voorwaarden en een traject zonder gedoe. Een traject dat bestaat uit een aantal stappen:

1)    Kennismaking en hypotheekberekening

Tijdens deze kennismaking vertellen we wie we zijn en wat we doen. Ook horen we dan graag meer over jullie, jullie situatie en jullie dromen en wensen. Meestal hebben we vooraf al even contact gehad om de afspraak te maken.

Om tijdens dit gesprek al iets te kunnen zeggen over jullie mogelijkheden, vragen we alvast inkomensgegevens op. En ben je klant bij Huisman & Partners? Dan hebben we natuurlijk alles al! We kijken samen naar wat je maximaal kunt lenen en wat de daarbij behorende maandlasten zijn.

Tijdens dit gesprek nemen we jullie ook mee in onze werkzaamheden en onze tarieven. En belangrijk: jullie bepalen de plek en tijd van onze afspraak. Aan de keukentafel? In de avond? Bij ons op kantoor? We overleggen graag met jullie wat jullie wens is!

2)    Oriënteren op het vervolg

Afhankelijk van jullie wensen, kunnen jullie je oriënteren op het vervolg. Bijvoorbeeld het bekijken van woningen of misschien wel bieden. Of nadenken over jullie verbouwwensen. Ook hierin kunnen wij meedenken, bijvoorbeeld door mee te kijken naar de waarde van de woning die jullie op het oog hebben. Dit kan helpen bij jullie eventuele bod. Via ons netwerk van taxateurs kunnen we jullie hierin ondersteunen.

3)    Hypotheekadvies op maat

Jullie hebben gekocht! Of de verbouwplannen zijn concreet! En natuurlijk moet dan de hypotheek geregeld worden. We hebben dan een vervolggesprek waarin we jullie wensen concreet maken. Vooruitlopend op dit gesprek ontvangen jullie een vragenlijst waarmee we een aantal dingen vaststellen. Denk aan jullie kennis en ervaring, jullie financiële positie en, last but not least, jullie wensen. Op basis van dit klantprofiel, aangevuld met jullie inkomensgegevens en eventuele hypotheekverleden, kunnen we jou het beste advies geven!

Hierin hebben we aandacht voor:

  • je huidige en toekomstige financiële situatie;
  • welke hypotheekvorm het beste bij je past;
  • een vergelijk van verschillende hypotheekaanbieders;
  • welke risico’s je bereid bent om te nemen (bijvoorbeeld op het gebied van rentevaste periode) en welke risico’s je eventueel moet afdekken met een verzekering;
  • berekening van je bruto en netto maandlasten;
  • fiscale aspecten van je hypotheek.

Bij ons betaal je één bedrag voor je hypotheekadvies. Daarin zit het bemiddelen in verzekeringen op het gebied van arbeidsongeschiktheid, overlijden en werkloosheid inbegrepen.

Heb je een aankoopmakelaar, taxateur of bankgarantie nodig? Ook dat kunnen wij voor je regelen. We werken hiervoor samen met diverse partners en kunnen je tegen scherpe tarieven ook op dit gebied alle zorg uit handen nemen.

4)    Je huis gefinancierd

Nadat we de hypotheekaanvraag hebben voorgelegd, volgt een voorlopige offerte van de hypotheekverstrekker. Deze bespreken we samen. Ben je akkoord met het voorstel en zijn alle documenten, die wij voor jullie indienen, positief beoordeeld? Dan ontvangen we het definitieve aanbod.

Alleen nog tekenen en de hypotheek is rond.

5)    Tot de sleuteloverdracht

Is alles getekend en de hypotheek rond? Dan is het wachten op de datum van sleuteloverdracht. Ook in deze tijd willen we je ondersteunen, bijvoorbeeld door te schakelen met de notaris indien nodig. En door de notaris alvast te voorzien van de benodigde documenten. Zo ontzorgen we jullie van begin tot eind!

Dus: benieuwd wat je kunt lenen? Of heb je vandaag je droomwoning op Funda gezien? Of moet die verbouwing nu toch echt geregeld worden? Maak vandaag dan nog een afspraak met Jan!